Személyi segítés:

Szakképzett gondozónők, az ellátott otthoni környezetében segítik az önálló életvitelt, a gondozottal együtt végzik el a mindennapi élet teendőit. Az ellátandó feladatok közé tartozik az ügyintézés orvosnál, hivatalokban, bevásárlás, az ellátott kimozdítása beszűkült életteréből, közös séta, ápolás, gondozás. A gondozónő az ellátottal együtt végzi a feladatot, nem pedig helyette, a cél a meglévő képességek felerősítése, az állapotromlás megelőzése.

Szállítás:

A fogyatékkal élők mobilizációjának megkönnyítése a cél, hogy segítségünkkel eljussanak azokra a helyekre, ahová egyébként nem, vagy csak nehezen tudnának, pl. orvoshoz, iskolába, munkába, egyéb rendezvényekre, szabadidős programokra. Szolgálatunk akadálymentesített gépjárművel kerekesszékkel élők szállítását is vállalni tudja.

 A fogyatékkal élő személyeket érintő eseményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról információt szolgáltatunk, segítjük az illetékes szakemberekkel való kapcsolatfelvételt. Szükség szerint ügyintézést, tanácsadást végzünk, pl.: fogyatékossági támogatás intézése, gyógyászati segédeszköz beszerzése stb.

 Amennyiben Szolgálatunk segítéségére lehet, keressen minket telefonon, vagy személyesen.

­